Wie ben ik

Mijn naam is Hetty Lekkerkerker.

Ik ben opgegroeid op het melkvee bedrijf van mijn ouders. Naast de koeien was er ook een Shetlander "Nicolientje" op de boerderij.

Na lang zeuren ben ik op m'n 6de begonnen met paardrijden, dit was op een boerderij in de buurt in een klein groepje. Het "paardenvirus" was toen definitief toegeslagen.

Op mijn 9de kreeg ik mijn eerste pony Tara, en pittige NRPS pony van 3 jaar oud! Naast de uren dat ik thuis met haar reed ging ik eens per week met haar door het bos naar de paardrijles. Gezellig samen met andere meiden een uurtje rijden. En geregeld gezellig met z'n allen naar de wedstrijden.

Na de middelbare school ben ik naar het Groenhorst College in Barneveld gegaan om hier de opleiding "paraveterinair" te volgen. Aansluitend hieraan heb ik de opleiding  "paardenhouderij" afgerond. Via mijn stages ben ik bij een stoeterij terecht gekomen waar ik heel veel paarden heb beleerd, gecorrigeerd en opgeleid tot fijne rijpaarden. Naast het rijden van de paarden ben ik daar ook les gaan geven. Al snel ontdekte ik dat ik het erg leuk vind om kinderen en volwassenen op te leiden in de verschillende takken van de sport. In de avonduren ben ik dan ook al snel de opleiding tot ORUN instructrice gaan volgen.

Naast mijn werk in een dierenwinkel ben ik thuis paardrijlessen gaan geven, dit groeide al snel uit tot een stal vol pony's en vele enthousiaste leerlingen. Na een tussenstop van een paar jaar ben ik sinds de zomer van 2013 weer gestart in Driebergen met een leuke groep pony's en paarden.

Op de boerderij van mijn ouders, tussen de koeien, schapen, kippen, honden en katten voelen de paarden zich heerlijk thuis. De bak ligt heerlijk rustig verscholen tussen de weilanden en het bos. De paarden lopen het hele jaar door buiten. In de zomer zelfs dag en nacht.

Naast de paarden en pony's voor de lessen, heb ik Zodiac een KWPN'er. Met hem rijd ik dressuurwedstrijden, ook springen en crossen we graag zo nu en dan een wedstrijdje.